Eckerö Line suurendab oma kaubaäri Muuga sadamas

Kahetasandilise rambi kasutuselevõtt võimaldab lisada Muuga-Vuosaari liinile uusi väljumisi

Muuga ja Vuosaari sadamates võeti kasutusele kahetasandilised rambid. Uute kaldteede valmimisega kiireneb MS Finbo Cargo laadimine, mis võimaldab lisada Muuga-Vuosaari liinile uusi väljumisi. MS Finbo Cargo teeb nüüd Muuga-Vuosaari liinil kuni kuus väljumist päevas, vahendades üle 60% ettevõtte veetavast kaubast.

„Eckerö Line’i kaubavedude arv on viimastel aastatel kasvanud ning meie eesmärk on suurendada mahtu veelgi,“ ütleb Eckerö Line’i tegevdirektor Taru Keronen. „Oleme ainus laevaettevõte Soome lahel, mis viib osa sõiduautode liiklusest ja üle 60% raskeveokite liiklusest Tallinna ja Helsingi kesklinnadest eemale. Nii Muuga kui ka Vuosaari sadamad asuvad suurte põhimaanteede lähistel ning on kergesti ligipääsetavad,“ lisas Keronen.

Eckerö Line’i kaubaveo osakonna juhataja Tomas Sjödahl’i sõnul võimaldab topeltrambi kasutuselevõtt Muuga ja Vuosaari sadamates lastida veokeid, sõidukeid ja treilereid samaaegselt kahel tasapinnal. „MS Finbo Cargo lai ahtriluuk ja kõrge avatud välitekk võimaldavad transportida ka ülegabariidilisi ja ohtlikke (IMO) veoseid. Kuni kolm väljumist päevas nii Muugalt kui Vuosaarest on hea sagedus, mis aitab transpordiettevõtetel Muuga-Vuosaari liinile veelgi rohkem ülesõite koondada,“ lisab Sjödahl.

MS Finbo Cargo võtab lisaks kaubaveoklientidele peale ka sõiduautoga reisijaid, pakkudes mugavat ja soodsat laevaühendust ning võimalust vältida kesklinnade liiklusummikuid mõlemal pool lahte.

Eckerö Line opereerib Eesti ja Soome vahelises liikluses kahe laevaga, MS Finlandia Tallinn-Helsingi liinil ja MS Finbo Cargo Muuga-Vuosaari liinil. Kahe laeva peale kokku pakub Eckerö Line nüüd 71 väljumist nädalas. Tutvu uuenenud sõidugraafikuga siin.