Eckerö Line suunab pilgu juba koroona-järgsesse aega - vastutus ja ohutus on Soome turismi trumbid

Eckerö Line suunab pilgu juba koroona-järgsesse aega - vastutus ja ohutus on Soome turismi trumbid

Vastutus ja võitlus kliimamuutuse vastu on turismisektoris domineerivad suundumused, mida koroonapandeemia on veelgi tugevdanud. Valmistudes koroonajärgseks perioodiks, tõstis Soome laevafirma Eckerö Line oma vastutusprogrammi uuele tasemele. Pikaajalise vastutustundliku töö tunnustamiseks andis Business Finland Eckerö Line'ile märgise Sustainable Travel Finland.

Eckerö Line'i hinnangul on Soome turismitööstusel kõik eeldused, et rahuldada tarbijate suuremaid vastutusalaseid nõudmisi ja piiride avanedes jätkata edukat tööd rahvusvaheliste turistide üle käivas tugevas konkurentsis. Vastutus on muutunud turismiettevõtluse eelduseks.

Visit Finlandi* kohaselt on turismi märksõnad tulevikus ehtsad kogemused, asjakohasus, kaugtöö ja puhkuse paindlik ühendamine ning lähireisid, nii sõiduauto kui matkabussiga. Lisaks rõhutatakse valikutes üha enam turva- ja kindlustunnet hädaolukordade lahendamisel sihtkohas. 

„Eckerö Line'i pikaajaline töö vastutustundlike valikute nimel on viinud meid uuele tasemele ja usume, et see vastab meie klientide ootustele koroonajärgsel perioodil,“ räägib Eckerö Line'i tegevjuht Taru Keronen. „Meie uus vastutusprogramm on varasemast veelgi süsteemsem ning keskendub keskkonnale, inimestele, meie toimimisviisile ja ohutusele. Meie pädev personal on programmi kese: nende ülesandeks on luua reisijatele iga päev meeldiv ja vastutustundlik kliendikogemus,“ selgitab Keronen. „Oleme keerulisel koroonaajal panustanud oma töötajate heaolusse ja jätkame panustamist edaspidigi.”

Märgis Sustainable Travel Finland hõlbustab turisti valikuid

Pikaajalise vastutustundlikkuse tunnustuseks on Eckerö Line saanud Business Finlandi välja antud märgise Sustainable Travel Finland. Turistile on see märgis konkreetse vastutuse taseme näitaja ja võimaldab lihtsalt teha vastutustundlikke valikuid. Eckerö Line'ile on see märgis uus, konkreetne tööriist vastutustundliku tegevuse pidevaks arendamiseks.

„Euromonitor Internationali märtsis avaldatud Sustainable Travel -indeksi järgi on Soome koos Rootsi, Norra ja Eestiga üks Euroopa juhtivaid riike kestliku turismi valdkonnas,“ ütleb Visit Finland’i juhataja Kristiina Hietasaari. „Selle positsiooni säilitamiseks ja tugevdamiseks on tõeliselt imeline, et meie vedurifirmad nagu Eckerö Line näitavad eeskuju kogu turismitööstusele. Eesmärk on, et kõik teenused, millega turistid Soomes kokku puutuvad, vastaksid vastutustundliku reisija ootustele, ” lisab Hietasaari.

 

*) Visit Finland: Trends and signals of the future of international travel in Finland, 2020