Eckerö Line’i reisijate arv ja finantstulemused tõusid 2023. aasta jaanuaris-septembris

Eckerö Line'i reisijate arv ja finantstulemused tõusid jõudsalt 2023. aasta esimeses kolmes kvartalis. Tallinn-Helsingi liinil opereeriva ettevõtte reisijate koguarv kasvas 16 % ja ületas 1,6 miljoni reisija piiri. Eckerö Line'i MS Finlandia on sel aastal vedanud kokku kõigist Tallinna ja Helsingi vahel sõitvatest laevadest kõige rohkem reisijaid. 

Ka Eckerö Line'i kaubaveoäri arenes 2023. aasta esimeses kolmes kvartalis positiivselt. Ettevõte suutis suurendada oma turuosa, mis nüüd on 37 % (2022. aasta jaanuaris-septembris oli turuosa 31 %). Juba 60 % Eckerö Line'i veetavast kaubast läbib Muuga ja Vuosaari sadamaid. Muuga-Vuosaari liinil sõitev MS Finbo Cargo võtab lisaks kaubale pardale ka autoga reisijaid, võimaldades  vältida nii Tallinna kui Helsingi kesklinna ummikuid.  

"Äriline edu ja kasv ei ole võimalik ilma rahulolevate klientideta," ütles Eckerö Line'i tegevjuht Taru Keronen. Soome reisijad hääletasid Eckerö Line'i esikohale uuringus, mis mõõdab Soome reisijate rahulolu Eesti ja Soome vahelises laevanduses. Tulemus on osa EPSI Rating’u laevareiside valdkonna uuringust, mis kaardistas Eesti ja Soome ning Soome ja Rootsi (sh Ahvenamaa) vahel tegutsevate laevaettevõtete kliendikogemust ja rahulolu. 

"Kliendid, partnerid ja Eckerö Line'i pühendunud töötajad väärivad sooje õnnitlus- ja tänusõnu 2023. aasta esimese kolme väga eduka kvartali eest,"  kommenteerib Rederi Eckerö tegevjuht Björn Blomqvist. "Kogu kontserni finantsseis seisab praegu stabiilsel ja heal alusel. Oslo börsil noteeritud võlakiri on selle majandusaasta jooksul tagasi makstud ja MS Birka laev on müüdud," ütles Blomqvist.

Eckerö Line'i kõige olulisem muutus reisijate käitumises on olnud see, et soomlased reisivad üha enam teistesse Eesti sihtkohtadesse, mitte ainult Tallinna. Lisaks on suurenenud rahvusvaheliste reisijate osakaal. Kasv on olnud suurim Ameerika Ühendriikidest, Indiast ja Hiinast pärit reisijate seas.