30. juubelit tähistav Eckerö Line: käive kasvas 16%, 2023. aastal ületati kahe miljoni reisija verstapost

Eckerö Line avaldas täna 2023. aasta finantstulemused. Ettevõtte käive oli 140 miljonit eurot ning see kasvas 2022. aastaga võrreldes 16%. 2023. aasta oli edukas ka teiste näitajate poolest – esmakordselt ületas Eckerö Line’i reisijate arv kahe miljoni reisija verstaposti. Samuti kasvas kaubaveoäri turuosa. Juba 60% Eckerö Line’i veetavast kaubast läbib Muuga ja Vuosaari sadamaid, mis vähendab ummikuid Tallinna ja Helsingi kesklinnade liikluses..

"2023. aastal õnnestus meil kasvatada nii käivet, reisijate arvu kui ka kaubaveoäri mahtusid. Suurimad tänud meie klientidele, kes sel moel avaldavad tunnustust meie pakutava teenuse kvaliteedile. Samuti soovin tänada kogu Eckerö Line’i personali pühendumise eest. On suur au, et Eckerö Line on Soomes taaskord jõudnud Great Place to Work uuringus suurettevõtete kategoorias kümne parima tööandja nimistusse,“ kommenteeris Eckerö Line’i tegevjuht Taru Keronen.

Läänemerel tegutsedes on keskkonnavastutus ja jätkusuutlik laevandus Eckerö Line’i äritegevuse jaoks olulised. Ettevõte on pühendunud vastutustundlikele eesmärkidele, nagu süsinikdioksiidi heitkoguste vähendamine ning Läänemere kaitsmisele ja uurimistöö toetamisele. Tegelikke meetmeid saab näha näiteks MS Finladial, mis 2024. aasta alguses läbis mitmeid suuri muudatusi kütusekulu ja kliimaemissioni vähendamiseks. Laevale paigaldati uued pöördetüürid ja sõukruvi labad. Selle meetme eesmärk on vähendada heitkoguseid ning hinnanguline mõju 6% on juba saavutatud.

30 aastaga on Eckerö Line'ist kasvanud Läänemerel suur tegija

Sel aastal tähistab Eckerö Line oma 30. aastapäeva Läänemerel. "Oleme uhked ja õnnelikud, et oleme saanud kolm aastakümmet teenindada nii soomlasi kui eestlasi. On olnud privileeg ühendada kahte riiki, nende inimesi ja kaubaliiklust,” rõõmustab Keronen.

Ettevõte on kasvanud Läänemere reisi- ja kaubaveovaldkonna suurtegijaks. Eckerö Line alustas Tallinna ja Helsingi vahel tegevust 1994. aastal. Algusest peale on ettevõte tegutsenud Soome lipu all. Esialgu kandis ettevõte nime Eestin Linjat, mis 1997. aastal muudeti Eckerö Line’ks.