Maitsvaimad kalaroad leiate saarestiku menüüst

Maitsvaimad kalaroad leiate saarestiku menüüst

 Vaheldusrikas Rootsi laud pakub lisaks tugevatele lihatoitudele ka kosutavat alternatiivi taimetoitlastele.

Maitseretke soovitame alustada sidruniga maitsestatud krevettidest ja koorikloomadest, mis serveeritakse mustal leival. Rootsi laua vaieldamatuteks maitsepärliteks on ka tõrvaräim ning praetud siig tilli-fenkolisalati ja sidrunimajoneesiga. Lihalaual on teiste seas koha sisse võtnud suitsutatud talle rostbiif, sea röövlifilee ja suitsuvorst. Taimetoitlaste eelroavalikusse sobivad hästi marineeritud kukeseened porgandi ja sibulaga, aedvilja-bulgurisalat ning grillitud suvised aedviljad ürtidega.

Suvine pearoogade menüü sisaldab lisaks klassikalistele keedetud suvekartulitele ka kartuleid sinihallitusjuustuga ning ahjusellerit pähklite ja vinegretikastmega. Jätke taldrikule ruumi ka vähk-lõhepihvidele vähikastmes ja kergelt suitsutatud lestale. Kokk pakub lihagurmaanidele ka lõigatavat suitsutatud sea kaelakarbonaadi ja Hanger Steak.

Desserdilaualt leiate värsketest suvemarjadest tehtud hõrgutisi. Maasikaid on rohkelt koogis ja naudi tiramisu maasikaid. Kannab mustika calfoutis ja Ahvenamaa pannkooki ja klassikalisi hõrgutisi  juustuvaliku, karamellide ja jahutava jäätiseni.

Saarestiku menüü serveeritakse MS Finlandia restoranis Buffet Eckerö perioodil 26.6.-18.08. Olete oodatud maitseretkele!