Saarestikumenüü pakub soolast ja magusat

Saarestikumenüü pakub soolast ja magusat

Buffet Eckerö pakub suvel oma klientidele Soome saarestikuköögist tuttavaid maitseid. Lisaks sellistele eelroaklassikutele nagu heeringa- ja koorikloomahõrgutised on laevakokad Rootsi lauda kavandanud ka rohkesti uusi toite, mis keele alla viivad.

Tõstke oma taldrikule näiteks majoneesi ja sidruniga maitsestatud krevette ja koorikloomi saarestikuleival. Uudiste hulgas on ka kala-koorikloomaterriin ning röstitud siiakala tilli-fenkoli salati ja sidrunimajoneesiga. Lihasuupistete poolelt leiate muuhulgas suitsutatud lambaprae, aeglaselt küpsetatud sealiha-röövliprae ning eesti suitsuvorsti. Ka taimetoite leidub Rootsi lauas rohkesti. Proovige näiteks marineeritud kukeseeni porgandi ja sibulaga, bulguri- ja köögiviljasalatit ning grillitud suviseid köögivilju.

Rootsi laua soojad road on paljude meie reisijate lemmikud. Suvel leiab sealt lisaks traditsioonilistele keedetud kartulitele veel sinihallitusjuustuga kartuleid ning ahjusellerit pähklite ja vinegretiga. Jätke taldrikule ruumi ka kreveti-lõhekotlettidele ja vähikastmele, kergelt suitsutatud lestale ning searibidele. Kokk lõikab toidunautlejatele suitsutatud seakaela ja veise entrecôte’i ning lihapalle pakutakse imelise kukeseenekastmega.

2018. aasta on Eesti 100. juubeliaasta ja seda on näha ka Buffet Eckerö menüüs. Leiate sealt ehtsaid eesti maitseelamusi, mille retsepti on kokku pannud Eckerö Line’i pere Eesti juurtega liikmed. Soojade roogade seast leiab näiteks eestipärase ühepajatoidu sealihaga.

Magustoidulaualt maitsevad parimini suvised värsked marjad. Maasikaid on nii tordis kui šarlottis. Pakutakse ka klassikalist mustikakooki ja eesti maitset esindab õunastruudel. Samuti on proovimist väärt Ahvenamaa pannkook, mis on maitsestatud kardemoniga. Ning loomulikult klassikalised hõrgutised – šokolaadivaht, juustud, karamellikommid ja jahutav jäätis.

Saarestiku menüüd pakume MS Finlandia pardal Buffet Eckerös 6.6.–22.8. Tere tulemast nautima!

Liituvad postitused
  1. Merele vanaisa jälgedes  Merele vanaisa jälgedes Üht MS Finlandia laevapere uusimat liiget, napilt aasta kokana töötanud Roope Havuneni, võib näha laeva igas köögis.
  2. Koolipingist õõtsuvale laevale  Koolipingist õõtsuvale laevale Laevareis pole täiuslik ilma külakostita.
  3. Täiuslikult krõbe peekon MS Finlandial Täiuslikult krõbe peekon MS Finlandial Eckerö Line’il süüakse peekonit iga päev. Peekon tuleb Soome farmidest ja selle päritolu on alati teada.
  4. Punane vein igale maitsele  Punane vein igale maitsele Eckerö Line’i veinivalikust leiab rohkesti kvaliteetseid punaseid ja valgeid veine koju kaasa ostmiseks.