Pühadeaja maitsvaimad palad serveeritakse Rootsi lauas

Pühadeaja maitsvaimad palad serveeritakse Rootsi lauas

Buffet Eckerö pühadelaud on kaetud jõulumaitsetega. Pühadelaual on lisaks traditsioonilistele jõuluroogadele esindatud ka üllatusi täis liha- ja kalahõrgutised ning mõeldud on ka taimetoitlastele.

Käivitage pühademeeleolu, alustades külmast kalalauast, noppides taldrikule näiteks terveid krevette, külmsuitsulõhet ning kalamarja ja musta kaaviarilaadset merevetika-kaaviari. Heeringa austajaid hellitatakse portveinise heeringaga, sinepise heeringaga ning baklažaanist ja porgandist valminud veganlik „klaasimeistri heeringas“. Pakume ohtralt ka muid kalast, lihast ja taimsest toorainest maitseelamusi.

Soome kalkun serveeritakse eelroana suitsutatud kuues koos mustsõstraga, pearoana aga estragoni-koorekastmes. Soojal pühadelaual valitsevad tugevad maitsed täiendavad üksteist ideaalselt. Täitke pühadetaldrik lisaks traditsioonilistele vormiroogadele ka näiteks paneeritud lillkapsa ning hautatud lehtkapsaga. Ei ole kahtlustki, et need hõrgutised lähevad peale ka veendunud lihasööjatele.

Imeline rosolje esineb sel aastal erksas kollases ja röstitud peedid riietuvad piparkoogiglasuuri. Jõulupraad ja täidlases punaveinikastmes pakutav rostbiif lõigatakse lahti alles serveerimise hetkel.

Dessertlaual pakume teravaid, magusaid ja ka täidlasi maitseid. Sidruni-juustukoogi täidlane maitse, mida on täiustamas jõhvikasiirup, loob täiusliku maitseharmoonia; sama mõju on ka jõhvika-mannavahul. Mousse´i pakutakse sel jõululaual nii sinihallitusjuustu- kui ka kohvi-šokolaadi-maitselisena. Glögised pirnid lisavad maitsebukletile kergust ning datlid, viigimarjad ja pähklifudge on pühademaitsete krooniks.

Olete oodatud osa saama Buffet Eckerö pühadenädalatest 13.11.2019–08.01.2020!