Portveiniga maitsestatud heeringas

Portveiniga maitsestatud heeringas

Portvein annab heeringale uhke värvuse ja hõrgu maitse. Lase heeringal korralikult marineeruda, et maitsed tasakaalustuksid.

Nii valmib portveiniga maitsestatud heeringas

Portsjonid: 10
Raskusaste: lihtne
Valmistusaeg: 20 min + marinaadis 1 ööpäev

(laktoosi- ja gluteenivaba, ei sisalda piima, kanamuna, soja, pähkleid)

portveiniga maitsestatud heeringas
  • 1 dl äädikat
  • 2 dl suhkrut
  • 3 dl vett
  • 1 dl portveini
  • 2 tähtaniisi
  • 1 tl terveid nelgikupraid
  • 2 loorberilehte
  • musta pipart otse pipraveskist
  • 1 tl vürtspiprateri
  • 300 g heeringafileed
  • 1 väike punane sibul
  • 1 spl hakitud tilli

Pane potti äädikas, suhkur, vesi, portvein ja maitseained ning lase keema. Jahuta leem maha. Aseta heeringafilee viilud otse marinaadi sisse, lisa rõngasteks lõigatud sibul ja hakitud till. Lase portveiniheeringal vähemalt ööpäev külmkapis marineeruda.

Liituvad postitused
  1. Glögised pirnid Glögised pirnid Pehmed glögised pirnid sobivad oma jõulumaitse ja kerguse tõttu täiuslikult jõululaua dessertroaks. 
  2. Kollane rosolje Kollane rosolje Traditsioonilise jõululaua võid muuta vaheldusrikkamaks, muutes rosolje värvi kollaseks.
  3. Vegan „klaasimeistri heeringas“ Vegan „klaasimeistri heeringas“ Nüüd on ka veganitel võimalik „heeringaga“ maiustada!