Kollane rosolje

Kollane rosolje

Traditsioonilise jõululaua võid muuta vaheldusrikkamaks, muutes rosolje värvi kollaseks. Vaheta punapeet kaalikate vastu ja lisa maitsenüanssi hurmaa abil.

Nii valmib kollane rosolje

Portsjonid: 10
Raskusaste: lihtne
Valmistusaeg: 45 minutit

(veganitoit, laktoosi- ja gluteenivaba, ei sisalda piima, kanamuna, soja, pähkleid)

Kollane rosolje
  • 200 g kaalikat
  • 1 kg salatikartulit
  • 2 õuna
  • 1 hurmaa
  • 0,5 sibulat
  • 250 g hapukurki
  • 1,5 dl hapukurgileent
  • 2 spl oliiviõli
  • soola

Koori ja lõika kaalikas ning kartulid kuubikuteks. Keeda need soolaga maitsestatud vees pehmeks, kurna ning lase jahtuda. Koori õunad ja lõika väikesteks kuubikuteks. Lõika väikesteks kuubikuteks ka hurmaa, sibul ja hapukurk. Sega omavahel kõik tükeldatud rosolje koostisosad. Maitsesta salatit kurgileeme, oliiviõli ning soolaga.

Liituvad postitused
  1. Glögised pirnid Glögised pirnid Pehmed glögised pirnid sobivad oma jõulumaitse ja kerguse tõttu täiuslikult jõululaua dessertroaks. 
  2. Vegan „klaasimeistri heeringas“ Vegan „klaasimeistri heeringas“ Nüüd on ka veganitel võimalik „heeringaga“ maiustada!
  3. Portveiniga maitsestatud heeringas Portveiniga maitsestatud heeringas Portvein annab heeringale uhke värvuse ja hõrgu maitse.